Biefstuk friet

Biefstuk friet


Beschrijving biefstuk friet


Biefstuk friet is een Belgisch klassiek hoofdgerecht. In bijna elk restaurant wordt biefstuk met frieten aangeboden (tenzij je in een specifiek restaurant zou zitten).
Bij steak friet (zoals biefstuk friet soms wordt genoemd) worden ook groentjes geserveerd en een saus aangeboden.
Bij biefstuk met frietjes krijg je altijd sla en tomaten als groenten en soms nog geraspte worteltjes. Als saus krijg je bij je steak friet sowieso mayonaise met dan archiducsaus (champignonsaus), peperroomsaus, provençaalse saus, bearnaisesaus of rockfortsaus (een soort kaassaus).

Recept van biefstuk friet


Ingrediënten steak friet

  • Biefstuk van 200 à 250 gram
  • Boter of olijfolie
  • 3 Bintjes
  • Salade
  • 1 Tomaat
  • Peper
  • Zout
  • Frituurolie   


Benodigdheden Biefstuk friet

  • Steelpan
  • Fritex
  • Keukenpapier

Bereidingswijze biefstuk met frietjes


Wij maken gebruik van verse frieten dus het eerste dat we doen is onze aardappelen schillen. Daarna gaan we onze verse frieten bakken (volg de link voor de bereiding van verse frieten)

Haal terwijl de biefstuk uit de frigo. Verwarm de pan. Als je olie gebruikt doe die er dan onmiddellijk in (bij boter doe je dit pas als de pan opgewarmd is). Doe peper en zout op de biefstuk. Daarna leg je de biefstuk in de pan. Laat het vlees eerst goed bakken en draai vervolgens de steak om. Kies zelf of je de biefstuk saignant, à point of bien cuit wilt.


Nu moet je nog juist je tomaat snijden en je sla op het bord plaatsen en dan is je biefstuk friet met groentjes klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten