Frieten met

Frieten met , patat met of frieten met mayonaise

Frieten met of friet met zijn frieten met mayonaise. Dit is gewoon een veelgebruikte afkorting. In Nederland noemt men dit ook patat met. De Nederlandse mayonaise is zoeter dan de Belgische en in Nederland gebeurt het ook vaak dat in plaats van mayonaise fritessaus bij de frieten gedaan wordt. Echter in België blijft friet met mayonaise de uitgesproken favoriet!

Mayonaise maken voor friet met mayonaise


Ingrediënten Mayonaise

  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 deciliter arachide olie
  • Een eitje
  • Zo'n 30 gram mosterd
  • Een gram zout

Recept voor Mayonaise te maken

We nemen een schaal en doen er alle ingrediënten in behalve de olie. We kloppen alles tot het goed gemengd is, daarna zetten we de schaal in een pan of kom met water dat aan het koken is. Je klopt verder en je zal zien dat de eidooiers beginnen binden. Eens dat gebeurt zet je de schaal in een kom koud water. Klop nu verder tot alles is afgekoeld en giet er dan langzaam de olie bij terwijl je verder blijft kloppen.

Voila nu heb je jouw lekker mayonaise! :)

Andere frietgerechten dan frietjes met mayonaise

Je hebt nog andere frietgerechten waarbij frieten met andere sauzen of frieten met nog andere voedingswaren worden geserveerd: friet met biefstuk, friet met mosselen, friet met stoofvlees, friet met tartaar, friet met andalouse, frieten met samuraisaus, enz


Geen opmerkingen:

Een reactie posten