maandag 17 februari 2014

Hoe zelf frituurolie filteren of zeven

Iedereen die vaak frieten bakt heeft er wel last van: frituurolie wordt vuil na meerdere bakbeurten. Het gevolg is dat de frietjes die je bakt niet meer even lekker smaken als in begin en ze zijn bovendien een stuk minder gezond.

De oplossing hiervoor? Filteren van uw frituurolie of frietvet. Je kan natuurlijk ook jouw frituurolie verversen maar dit zal je meer kosten want zo doe je ook frietvet weg dat nog niet weggesmeten hoeft te worden.

Hoe zelf je frituurolie filteren

Met de Vito frituurfilter is het mogelijk om uw frietvet te filteren terwijl u frieten bakt. Dit is een ideale oplossing voor een frietuitbater. Maar ook voor andere professionele gebruikers uit de horeca zoals restaurants, bistro’s, binnenspeeltuinen & grootkeukens.

Voordelen van het filteren van frituurolie

Door het filteren of zuiveren van uw frituurolie zullen uw frieten beter smaken, geen ranzige smaak meer hebben, zal uw frietvet langer meegaan, waardoor u minder snel frietvet moet verversen. En daardoor zal u dus kosten besparen (tot 45%) door uw frietvet te filteren.

Stop met onnodige verversen en start met filteren van frituurolie met de vito frituurolie.

Uitleg Vito frituurfilter

Hieronder zie je hoe de Vito frituuroliefilter werkt:Voor meer informatie over dit handig product om frietvet te filteren: http://www.frituuroliefilters-vito.com

Frituurolie filteren met een koffiefilter

Als particulier kan je ook nood hebben aan het filteren van je frietvet. Dit kun je doen met een koffiefilter. Verbrande restjes in je frietvet zijn nooit goed. Zeker ook omdat ze er voor zorgen dat het goede frietvet sneller afbreekt.

Filter je frietvet met een koffiefilter en je kan weer genieten van lekkere frietjes!

1 opmerking:

  1. Wij hebben geprobeerd met koffiefilters de olie schoon te maken, maar dat ging niet zo goed. Toen bedachten we dat met gaatjes in de filters de olie beter door het filter zou kunnen gaan. En dat lukte ook. De gaatjes zijn echter heel klein, omdat ze met een naald zijn geprikt. Er gaat dus niks verkeerds door heen, alleen de frituurolie. De beste oplossing lijkt ons dus deze. En wat vooral belangrijk is: hoe meer gaatjes, hoe beter. Een paar filters over elkaar en dan 2-3 minuten prikken met een naald.

    BeantwoordenVerwijderen