Hoe zelf verse frieten bakken

Hoe zelf verse frieten bakken

Waarom verse frieten bakken?

 

Verse frieten maken of bakken is gewoon veel lekkerder dan diepvriesfrieten die je in de winkel koopt en al voorgebakken zijn. En zelf frieten maken is ook niet zo moeilijk als men denkt.
Tevens kan je zo zelf je aardappelen voor frieten kiezen en de breedte van je frieten.

Hoe zelf frieten maken of verse frieten bakken

 

Eerst kies je de aardappel waarvan je frieten wilt maken. In België wordt vaak het bintje gekozen als goede aardappel om zelf frieten te maken.
Daarna begin je met de aardappelen te wassen en vervolgens schil je deze. Sommige mensen vinden het niet nodig om een aardappel te schillen, maar dan blijft er wel nog een stuk schil aan de buitenkant van de friet zitten en dit is niet lekker.

Na het schillen ga je de aardappel met een frietsnijder of aardappelmesje in frietjes snijden en dan heb je verse friet. Er zijn verschillende soorten van friet afhankelijk van de vorm en de breedte en lengte waarin je ze snijdt.

Eens je jouw zelfgemaakte frieten hebt moet je deze gedurende een minuutje afspoelen met koud water. Hierdoor spoel je het zetmeel van je frieten en dit zal een beter resultaat opleveren. Je frieten zullen een mooiere kleur krijgen en krokanter zijn.

Nadat je de verse frieten die je gemaakt hebt afgespoeld hebt moet je jouw frieten nog bakken.
Eerst moet je de frieten voorbakken (ook wel voorbak of eerste bak genoemd). Dit gebeurt doorgaans een 5 à 8 min op 160 à 170°C. Na de voorbak laat je de frieten uitzweten en afkoelen.

Het afbakken van friet

 

Daarna begin je aan het eigenlijke bakken van frieten (ook wel afbakken genoemd). De temperatuur voor frieten bakken ligt tussen de 180°C à 190°C. Dit bakken doe je veel korter dan het voorbakken tot wanneer de frietjes goudgeel zien. Voor diepvriesfrieten te bakken doe je enkel nog deze stap. Het nadeel is dat bij de voorbak van diepvriesfrieten meestal een minderwaardige frituurolie gekozen is. Daarom kies je beter voor zelf verse frieten te maken.

Voila, met dit recept voor frieten bakken heb je nu zelfgemaakte frieten in plaats van de standaard diepvriesfrieten die je enkel nog moet afbakken. Zoals je kan zien neemt het maken van verse frieten niet zoveel meer tijd in beslag dan diepvriesfrieten. Je moet enkel zelf de frieten nog snijden en voorbakken.
En nu smullen maar van de verse friet! Je hebt het verdiend!

4 opmerkingen:

 1. Beste,
  Is er een Chinese versie beschikbaar? Die wil ik dan graag eens laten lezen door de frietchinees hier om de hoek!
  wat die er van maakt. zo hard als stenen van de chinese muur soms
  groeten
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 如何烤薯条
   如何烤薯条

   为什么炒焙?

   新鲜薯条制作或烘焙只是比冰冻的芯片,你在店里已经出炉买好得多。并让自己的筹码并不像人们想象的那样困难。
   你也可以让自己的薯片,然后选择您的薯条的宽度。
   如何使自己的芯片或烤薯条

   首先,你选择你想要的山芋。薯条在比利时经常被选作一个好的土豆做。芯片本身的bintje
   然后你开始洗土豆,然后你剥吧。有些人不需要剥去马铃薯但仍有另一片壳上的芯片向下的外侧,这是不好的。

   剥皮后的土豆去与薯条或土豆绞刀切薯条,然后你有新鲜的薯条。有不同类型的视形状和宽度和长度,在其中切割它们的芯片。

   一旦你有你的自制薯条,你必须用冷水冲洗。在一分钟该冲洗你的筹码的淀粉,这将产生一个更好的结果。你的薯条会得到一个更好的色彩和有脆。

   当你有薯条,你所做的,你已经冲洗薯条是烘烤。
   首先,你必须薯条容器(也称为voorbak或第一仓) 。这通常是在160〜 170℃ 5〜8分钟voorbak后让芯片的汗水和冷静。
   薯条烘焙

   然后你开始(也称为烘烤) 。要实际烘烤芯片在180 ℃的温度下烘烤晶片在于,以190 ℃。这些箱做的比预煎炸短得多,直到看到金黄薯条。烤冷冻薯条,你只需做到这一步呢。缺点是,它通常是选择在voorbak冷冻薯条的劣质食用油。因此,你最好选择使鱼苗为自己

   瞧,这个食谱烘烤筹码你现在有自制的薯条,而不是标准的冷冻薯条,你只需要烤。正如你所看到的将新鲜的薯条并不比冷冻薯条更多的时间。您只需要薯条切割和烘烤。
   现在掖在新鲜薯条!你赚了!

   Verwijderen