De doorsnee standaardfriet wordt door iedere frietsnijder op een dikte van exact 1 cm gesneden. En dit zowel thuis als in een frituur. Deze dikte van friet neemt gedurende het bakken een 15 à 25% vetstof op. Dit valt eigenlijk redelijk mee. Let wel op de vetstof die je gebruikt en of er veel onverzadigde vetzuren inzitten.
Dit houdt wel in dat voor iedere 100 gram friet je een 20 gram zuiver vet opeet. Het doorsnee pakje friet weeg een 300 gram, dus dit zou dan neerkomen op een 60 gram zuiver vet per pakje friet dat men opeet.
Misschien is het tijd dat onze standaardfrieten terug dikker worden gesneden? Dan zal men tenminste minder vet eten per pakje friet. (aangezien dikkere frieten minder vet opnemen t.o.v. hun gewicht)
Dit houdt wel in dat voor iedere 100 gram friet je een 20 gram zuiver vet opeet. Het doorsnee pakje friet weeg een 300 gram, dus dit zou dan neerkomen op een 60 gram zuiver vet per pakje friet dat men opeet.
Misschien is het tijd dat onze standaardfrieten terug dikker worden gesneden? Dan zal men tenminste minder vet eten per pakje friet. (aangezien dikkere frieten minder vet opnemen t.o.v. hun gewicht)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten