Chips zijn eigenlijk heel dunne aardappelschijfjes. Het zijn dus geen frieten maar zijn er wel mee verwant.
Chips werd in 1852 uitgevonden in de VS door een zekere George Crum. Dit was een kok in de Saratoga wijk in New York. Op een bepaald moment had hij een klant over de vloer die moeilijk deed over de dikte van de aardappelschijfjes. Deze stuurde zijn bestelling terug naar de keuken waarop George Crum de schijfjes nog een heel stuk dunner sneed. Dit beviel de klant enorm goed. En zo ontstonden de chips die in die tijd "Saratoga Chips" genoemd werden. In De jaren 20 van de 20ste eeuw begonnen chips zich over de hele wereld te verspreiden.
Chips zijn trouwens een heel stuk vettiger dan doorsnee frieten. Dit omdat ze veel dunner gesneden zijn en daardoor veel meer vet opnemen t.o.v. hun dikte. Chips bevat een 30 à 40% zuiver vet en heel veel zout.
Chips werd in 1852 uitgevonden in de VS door een zekere George Crum. Dit was een kok in de Saratoga wijk in New York. Op een bepaald moment had hij een klant over de vloer die moeilijk deed over de dikte van de aardappelschijfjes. Deze stuurde zijn bestelling terug naar de keuken waarop George Crum de schijfjes nog een heel stuk dunner sneed. Dit beviel de klant enorm goed. En zo ontstonden de chips die in die tijd "Saratoga Chips" genoemd werden. In De jaren 20 van de 20ste eeuw begonnen chips zich over de hele wereld te verspreiden.
Chips zijn trouwens een heel stuk vettiger dan doorsnee frieten. Dit omdat ze veel dunner gesneden zijn en daardoor veel meer vet opnemen t.o.v. hun dikte. Chips bevat een 30 à 40% zuiver vet en heel veel zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten