zondag 31 augustus 2014

7 tips voor frieten en frietvet

Hieronder geven we 7 tips voor bij het friet bakken en het frietvet:

  1. Vervang op tijd het frietvet. Na 8 tot 10 bakbeurten moet je het frietvet vernieuwen.
  2. Een veelgemaakte fout, maar voeg nooit vers frietvet of frituurolie toe aan het oude. De afbraakstoffen die reeds gevormd zijn bederven het nieuwe frietvet.
  3. Als je zelden frieten bakt ga je toch regelmatig het frietvet moeten vervangen want de kwaliteit van frituurolie gaat achteruit door contact met de lucht.
  4. Als er nog ijs aan je frieten of kroketten hangt of als je andere ijs bevattende producten in het frietvet gooit worden er vrije vetzuren gevormd die schadelijk zijn. Kortom gebruik vers gesneden frieten. 
  5. Zie dat je zelf gesneden frieten niet nat zijn als je ze in de frietketel smijt. Maar droog ze eerst met een keukendoek.
  6. Warm het vet in fasen op: Bijvoorbeeld eerst naar 100, dan 150 en uiteindelijk 180°C. Als je ze op een hogere temperatuur bakt zullen ze sneller klaar zijn maar de kwaliteit van het frietvet gaat dan wel achteruit.
  7. Probeer er voor te zorgen dat er geen frietrestanten overblijven in de frietketel.

Voila dit waren onze baktips voor onze geliefde frietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten