De zeshoekige of zeskantige friet werd in de Luikse frituur "Les Vignes" gelanceerd door een Belg van Italiaanse afkomst, Giuseppe Bonsignore uit Herstal.
In 1987 introduceerde hij deze hexagonale friet in zijn frituur Les Vignes. Het leverde hem een prijs op op het Eureka uitvinderssalon. Deze friet had voordelen t.o.v. de vierkantige friet aangezien er minder randverbranding is (door hoeken van 120° ipv 90°), minder snippers en er 7% minder vetopname is.
Een Brugs restaurant kopieerde deze friet, maar verloor de rechtzaak tegen Bonsignore die later naar Amerika trok. Maar sindsdien is er niet meer vernomen over hem en zijn zeskantige friet.
In 1987 introduceerde hij deze hexagonale friet in zijn frituur Les Vignes. Het leverde hem een prijs op op het Eureka uitvinderssalon. Deze friet had voordelen t.o.v. de vierkantige friet aangezien er minder randverbranding is (door hoeken van 120° ipv 90°), minder snippers en er 7% minder vetopname is.
Een Brugs restaurant kopieerde deze friet, maar verloor de rechtzaak tegen Bonsignore die later naar Amerika trok. Maar sindsdien is er niet meer vernomen over hem en zijn zeskantige friet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten