Er zijn verschillende zaken die Belgische friet kenmerken. Volgens Lucien Decraeye van Navefri is Belgische friet een combinatie van 2 factoren:
Vooral dit laatste is zeer moeilijk te vinden. De kunst van het Belgische frietbakken ligt hem in de keuze van het bakvet. Dierlijk vet is hiervoor aangewezen (heel vaak rundsvet) en vaak wordt er nog aangeraden om 10 tot 30% paardenvet te gebruiken. Echter dit is moeilijk te verkrijgen.
Er zijn ook andere chefkoks die opteren voor ander vet voor hun frieten zoals ganzenvet of ossenwit.
- Je moet verse aardappelen gebruiken, die je zelf schilt en snijdt.
- Je moet de frieten zelf voorbakken in ongeraffineerd rundsvet.
Vooral dit laatste is zeer moeilijk te vinden. De kunst van het Belgische frietbakken ligt hem in de keuze van het bakvet. Dierlijk vet is hiervoor aangewezen (heel vaak rundsvet) en vaak wordt er nog aangeraden om 10 tot 30% paardenvet te gebruiken. Echter dit is moeilijk te verkrijgen.
Er zijn ook andere chefkoks die opteren voor ander vet voor hun frieten zoals ganzenvet of ossenwit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten